Валери Жаблянов: Една партия трябва да се грижи за своето обществено присъствие и авторитет

„Кандидатирането за председател става, след като партията преценява, че някой има качества”. Това мнение изказа в интервю за предаването „Беновска пита” по Канал 3 Валери Жаблянов от БСП.

„Не приемам другия подход, когато някой излиза и казва - аз съм подходящ, в разрез с демократичната традиция е”, допълни той.

„Една партия трябва да се грижи за своето обществено присъствие и авторитет. Активните граждани с ляво политическо мислене са най-важни. Скептик съм, че сега БСП ще може да промени статуквото. Фактът, че се стигна до разминаване, къде се намира БСП, между председател и национален съвет, е знак, че няма примирение. Редът в БСП могат да го сложат хора с високо самосъзнание и висока политическа култура. Едно име не може да е решението по тези въпроси”, подчерта социалистът.

„Може да има един добър нов екип на партията. Бих се кандидатирал за председател на БСП, но от това, което наблюдавам не личи да има ред в предизборната кампания. Ако стигнем до състояние дотолкова, да не си вярваме, възниква въпроса какво правим заедно? В БСП трябва да се възстанови върховенството на закона, да се прекрати произволът на управлението и налагането на мнение. Това може да се стане с политическо единство и нови идеи. Настоящият стил на управление не се харесва”, каза още Валери Жаблянов.

Станете почитател на Класа