Румен Гечев: Обръщението на президента показва, че дните на правителството изтичат

Интервю на Снежана Иванова с Румен Гечев за “12+3“

 

Според Румен Гечев от БСП обръщението на президента е показателно, че дните на правителството на Борисов изтичат.

“Да, ГЕРБ имат определен процент гласоподаватели, обаче те как “спечелиха“ изборите. Какво стана ясно от поканата на президента за обсъждане на системата на избори в България. Не е ли ясно за всеки българин, че в София има над 430 протоколи, които са преправяни два пъти. Не е ли ясно, че цели квартали от малцинствени групи гласуват за една партия 90%, което е чудо на чудесата в целия свят“, каза Румен Гечев в интервю за предаването “12+3“ по програма “Хоризонт“ и допълни:

“Корупцията е достигнала нечувани размери. Не ние, не президентът, Европейската комисия се произнесе, че най-корумпираната държава в ЕС е нашата страна, такива са и международните оценки. Не виждате ли, че 500 млн. лева, според нашето правителство в момента, са изтекли от държавата, от държавния бюджет са отишли в частни ръце – те го твърдят, тяхната Държавна финансова инспекция“, каза още Гечев и допълни:

“Това са милиарди левове, които текат към управляващите, които са създали чадър над крадците. Част от тези пари отиват на изборите. Милиони левове отиват, за да се промени вотът на българския народ“

Съгласен съм с президента

“Слушах с голямо внимание обръщението на президента и съм готов да се подпиша под всяка едно от неговите оценки“, каза още Румен Гечев и допълни:

“Неговата реакция е навременна, тъй като кризите в страната във всички сектори на общественоикономическия живот и най-вече заплахата, която е надвиснала над демократичните институции в страната изискваше такава намеса на президента. Така че ще очакваме оттук нататък реакции на различните парламентарни групи на самото правителство, но мисля, че е съвсем ясно, че след то обръщение над парламента - дните на това правителство са преброени“.

“Според мен в случая има пълно съвпадане на общественото мнение и на позицията на президента“, каза още той.

 

Интервюто с Румен Гечев можете да чуете от звуковия файл.

Станете почитател на Класа