Драгомир Стойнев: Днес правителството на Борисов жъне това, което пося преди 10 години

Работи се от ден за ден. Никаква визия няма. И в крайна сметка - коя институция работи в страната? В коя институция българските граждани имат доверие?

"Един арестуван министър не означава, че е виновен. В крайна сметка живеем в правова държава", това заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ Драгомир Стойнев от БСП.

Въпреки това той попита дали, ако кметът на Перник не е бил от БСП, е щял да сезира прокуратурата, дали са щели да излязат наяве грешките и безхаберността в управлението.

"Местните структури на ГЕРБ си позволиха да скрият от хората истината само и само да не създават паника, коментира Стойнев.

Той предположи, че това не е отделен случай, а ще се разпространи из цялата страна. Затова БСП ще внесе вот на недоверие.

"За мен лично целта на едно правителство е да подобрява живота на хората. 50% от публичния ресурс трябва да бъде инвестиран, другите 50% от времето за управление трябва да се правят реформи, обясни Стойнев.

Според него ние виждаме, че правителството ни не умее да прави реформи. Животът на хората не се подобрява, категоричен е той.

"Работи се от ден за ден. Никаква визия няма. И в крайна сметка - коя институция работи в страната? В коя институция българските граждани имат доверие? Днес правителството на Борисов жъне това, което пося преди 10 години", допълни Стойнев.

 

 

 

Станете почитател на Класа