Политици газят като да са у дома си Божийте закони

 

Нова болница за властта, нов самолет за властта, нови коли за КПКОНПИ на властта и НЯМАНЕ на някакви си мизерни хиляди левове за лечебна храна на болни хора.

 

 

Едно момиче с рядко заболяване, имало наглостта да навърши пълнолетие ???? и вече вездесъщата КАСА, чийто директор нямал приемно време, не му отпуска лечебната храна на стойност 1500 лв месечно. Отказът е мотивиран с липса на нормативно основание?!?!?!

Ей, готини чиновници, може би не знаете, пък и откъде да го знаете, че писаните закони и наредби са дело човешко, т.е. могат да бъдат променяни във всеки един момент. Ние 30 години гледаме как едни т.нар. политици газят като да са у дома си Божийте закони, които ужким е греховно да погазиш, пък не се и променят, защото ги е създал Бог, а пак у нас аргументът за отказ или несвършване на работата е „липса на нормативно основание“.

Гледах сутринта по Нова тв репортажа с майката на младата жена с рядко заболяване, станала вече пълнолетна и отпаднала като нормативно основание, която зададе въпрос към г-н Дечо Дечев – шеф на НЗОК, ако неговото дете е в това положение какво ще прави. И аз се питам същото.

Защо се намират пари за сигурността, живота, здравето и кефовете на властта, а за хората все няма я пари, я нормативно основание. И всеки път стигам до „ПРИКАЗКА ЗА СТЪЛБАТА“. Четете, управляващи, четете българските класици, че след Приказка за стълбата идва „–вековната злоба на роба….“

 

Цветеслава Гълъбова

 
 

Станете почитател на Класа