Политолог разкри кое ще изиграе лоша шега на опозицията

Не сме наясно кой е отговорен за водната криза в Перник. Не се знае кой отговаря за промишлени и частни води. Липсата на планиране довежда до ликвидиране на цели браншове, именно защото не знаем кой за какво е отговорен. Трудно ще има съдебна отговорност по случая. Това заяви в сутрешния блок на БТВ политологът доц. Мария Пиргова. 

 

"НАП беше глобен с 5 милион за софтуерните грешки. Пак не беше ясна държавността по случая", каза още тя. 

"Не мога да разбера защо нашите управляващи не правят нищо за водния режим в Перник. Олигарсите ползват безплатно питейна вода, защото се чувстват на власт. Депутатите не ги санкционират", коментира доц. Пиргова.

"През 2019 г. бяха усетени сериозните проблеми на хора. Имаше проблеми в политическите институции и спад на доверието в НС, Министерски съвет и Президентство. Разбра се, че не може да се разчита на институциите. Имаше и институционален хаос, но на фона на добре проведени избори. Въпреки това оставаме на ниско европейско равнище", разкри политологът.

"Опозицията не овладяла управляващите, а се присламчи към тях. Парламентарната опозиция пребивава добре с мнозинството. Симбиозата ще им изиграе лоша шега. Опозицията не иска да е опозиция", завърши доц. Мария Пиргова.

Станете почитател на Класа