Борисов към Радев: Понеже обича да говори за корупция да дойде да я види! Тя е в неговата партия

Да дойде да види какво са свършили неговото правителство. За 17 км път - 240 млн. лв. За същия път 38 км - 46 млн. лв., отбеляза премиерът и попита - кой беше кръстил тунела на името дъщрята си?

Понеже Радев много обича да говори за корупцията, да дойде да види какво са свършили неговото правителство. За 17 км път - 240 млн. лв. За същия път 38 км - 46 млн. лв. са дадени.

 Това каза премиерът Бойко Борисов при инспекцията на пътя Кричим - Михалково.

Борисов покани Румен Радев да дойде да види корупцията на място. 

 „Ето я корупцията, да отива да я гледа. Тя е видима, кои са управлявали тогава, кои са го строили. Кой беше си кръстил тунела на името дъщрята си... Тя е написана корупцията, тя е в неговата партия. ", каза премиерът в Михалково. (Борисов визира Румен Овчаров, който като министър  на икономиката искаше да кръсти тунела по проекта "Цанков камък"  на името на дърщеря си Теодора. Но след протести на местните хора това бе спряно - б.р.)

„Изпращаме успешна година, с голям ръст на икономиката, стабилни финанси, с трайно повишение на доходите. От папата до Белия дом най-важните хора в света дадоха оценка за България, имаме етнически мир, а регионите са в растеж“, подчерта премиерът, видомо доволен от инспекцията на ремонтираните над 36 км от третокласния път III-866 Кричим - Михалково – Смолян. Инвестицията в трасето е по ОП „Региони в растеж“ и е за над 52 млн. лв.

Той посъветва всички да дадат на работниците си заплати и бонуси, за да бъдат щастливи. Борисов попита всички, които днес присъстваха на изходната точка на обиколката му, къде е коледната любов и разказа как като е минавал през Асеновград министърът на финансите Владислав Горанов се е шегувал със сватбените рокли. “Сега се оказа, че ще се жени май месец“, каза той и се усмихна на стоящия до него Николай Нанков. „Ще слизаме за рокля“, заяви той на Дани Каназирева.


Сред насъбралите се хора Борисов видя и едно малко детенце, а майката му каза: „Ето, къде е бате Бойко“. „Какъв бате съм!“, възкликна премиерът и разказа за неговите внучета. „Моите като се родиха и казаха: „Мислим за име“. Ами мислете, им казах – то и утре ще мислите, за инкасатора за ток, вода“, заяви Борисов.

На журналистически въпрос каква година изпраща България, премиерът Бойко Борисов отговори, че изпращаме една успешна година с голям ръст на икономиката, със стабилни финанси, повишение на доходите.

Третокласният път е основна пътна връзка за жителите на Михалково, Кричим и Девин с град Смолян и к. к. „Пампорово“. Участъкът осигурява и бърз достъп до път І-8 Пазарджик - Пловдив. По време на огледа на трасето заедно с премиера Борисов бе заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

„Това е изключително важен пробив за Смолян, за бизнеса, за целия регион, за туризма. Беше дупка до дупка, нито беше укрепен. Всичко вече е с нови мантинели – 30 километра, с бетонни стени направено.

Ето и мрежи – за да може да предпазват напролет, като дойдат срутищата“, отбеляза премиерът Борисов. Той изтъкна, че стотици хиляди тонове скална маса е била изнесена и след това е била изградена мащабната подпорна стена.

Премиерът Бойко Борисов посочи, че строително-ремонти дейности по участъка приключват за по-малко от 8 месеца. По думите му преди това е имало изключително тесни трасета, по които не е могло да се завива. А в момента и пешеходците се движат спокойно, заради разширения и направени тротоари.

Министър-председателят Бойко Борисов добави, че догодина по това време ще има още един пробив за Гърция – към ГКПП Рудозем-Ксанти, което ще е от изключителна полза за бизнеса и туризма в региона.

Премиерът Борисов каза още, че правителството е насочило вниманието си към Родопите, Северна България и Северозапада, за да се гарантира развитието им. „Трябва да браним работниците като зениците на очите си, защото те дават Брутния вътрешен продукт“, подчерта премиерът Борисов по време на инспекцията на един от най-живописните пътища у нас.

Участъкът, на който Борисов направи оглед, е разделен на два лота - 22 и 23. Лот 22 започва от кръстовището за стената на яз. „Цанков камък“ при Михалково и преминава покрай язовир „Въча“ .

Този участък е с дължина 21,1 км. Той вече е с нова пътна настилка, подобрено отводняване, нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтиран е и мостът над река Чурековска в село Михалково. По проекта са изградени 10 подпорни стени с различна височина от 2 до 6 метра. По трасето са монтирани високоякостни мрежи за предотвратяване свличането на камъни и земни маси.

В лот 23 е участъкът от изхода на Кричим до яз. „Въча“ . И в този участък са изградени подпорни и укрепителни стени с различна височина, укрепени са откосите с високоякостни мрежи. В този участък са ремонтирани 4 големи мостови съоръжения и тунела „Кричим”, с дължина 130 м. Тунел „Кричим“ е изграден през 1963 г., като от тогава досега не беше ремонтиран. Съоръжението е с нова хидроизолационна и дренажна система, нова пътна настилка, тротоари, енергоефективна осветителна система и др.

„Регионите са в растеж: Родопите, Северна България, метрото в София, пречиствателни станции. Всички кметове са получили, но искат и още. Заводите работят. 100 тира на ден минерални води се изкарват оттук само. 7 % ръст. Избори минаха няколко – успешни за нас“, добави Борисов. 

 

 

Станете почитател на Класа