Отцепници от "Атака" поискаха смяната на Волен Сидеров

До две седмици ще стане ясно дали Волен Сидеров ще бъде сменен като лидер на „Атака“. Това е срокът, в който Софийският градски съд трябва да реши дали решенията, взети на извънредния национален сбор на „Атака“ вчера, са легитимни, заяви вчера пред в. „Класа“ депутатът от партия „Атака“ Митко Димитров. На 19 юли в сградата на НТС на „Раковски“ 108 се проведе заседание на извънредния Национален сбор на партията. На него присъстваха над 30 делегати, недоволни от политиката на Волен Сидеров, които представят 1/3 от организациите на националистите в страната. Всички те поискаха промяна на устава на партията. В дневния ред на форума бе включен изборът на 7 съпредседатели, които са областните координатори на големите градове, както и избор на контролен сбор, в чийто състав влизат 21 души. Мотивите да се иска промяна на устава е, че Волен Сидеров еднолично е редил листите за парламента, без да ги съгласува с Централния сбор и с местните организации.
От ръководството на „Атака“ разпространиха вчера декларация до медиите, в която се твърди, че нито един от участниците в събранието не е член на организацията на Волен Сидеров. „Механичното събиране на тези хора не води до никакви правни последици“, пише в съобщението.



Правят нова националистическа партия

Нова националистическа партия „Родолюбие“ ще бъде създадена съвсем скоро. Това обяви на извънредното заседание на Националния сбор на „Атака“ бившият заместник на Волен Сидеров Антон Сираков. Той обясни, че вече е започнало събирането на нужните подписи за регистрирането й. Една от основните цели в програмата на новата структура ще бъде незабавно подобряване на живота в България, както и на международния престиж на страната ни.

Станете почитател на Класа