За първи път от 14 години балотаж в София. Предстои ожесточена битка между Фандъкова и Манолова

Фандъкова е успяла да активира 34,7% вот за себе си и програмата за надграждане, която представи пред софиянци. Манолова се ползва с подкрепата на 24,6% от жителите на столицата, които чрез нея искат промяна в управлението на града

За първи път от 16 години в София ще има баложат за кмет.
Йорданка Фандъкова за четвърти път ще се бори за своето кресло на "Московска" 33 срещу независимата претендентка, подкрепяна от БСП, Мая Манолова.
Към 19.30 часа междинните резултати от екзитпола показваха дистанция между двете от 10,1% 

Фандъкова е успяла да активира 34,7 %  вот за себе си и програмата за надграждане, която представи пред софиянци.
Манолова се ползва с подкрепата на 24,6 % от жителите на столицата, които чрез нея искат промяна в управлението на града.

Битката е оспорвана.
За последно балотаж в София е имало през 2005 година, когато независимият кандидат Бойко Борисов спечели срещу кандидата на БСП Татяна Дончева.

С добър резултат се представя представителят на градската десница, издигнат от "Демократична България", арх. Борислав Игнатов, който е успял да концентрира 14,9 % подкрепа за своята програма.

Изненадата на тези избори в столицата се нарича Борис Бонев, младият независим кандидат, който без кампания в медиите, е подкрепен от 13,4 % от гласувалите избиратели на столицата.

На пето място е евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки, който успя да събере 4,1 %.

Коалицията ГЕРБ-СДС е водеща и при общинските съветници с 33. % пред БСП, която има 19 % На трето място отново е Демократична България , която събира 17 % , а ВМРО са четвърти с 5 %

 

 

Станете почитател на Класа