Кирил Добрев: БСП е на балотаж в 15 областни града, БСП се завръща в местната власт!

Призивът ми към всички е да бъдат активни, заяви зам.-председателят на БСП

 

БСП е на балотаж в 15 областни града, БСП се завръща в местната власт!

Това заяви на пресконференция на "Позитано" 20 зам.-председателят на БСП Кирил Добрев, който е и председател на Националния предизборен щаб на партията. Той застана пред медиите на "Позитано" 20 заедно с зам.-председателите на парламентарната група Георги Свиленски и Драгомир Стойнев.

 

Добрев изрази своето уважение и дълбока благодарност към всички активисти на БСП, които са се включили в кампанията по местния вот.

"Искам да благодаря на всички активни български граждани, които не останаха по своите домове, а излязоха и упражниха правото си на глас. Исказвам своето уважение и дълбока благодарност към членовете, симпатизантите и всички онези, които се включиха в кампанията на БСП. Техните усилия виждате, че не са останали напразни", бяха точните думи на Добрев.

 

Кирил Добрев очерта два предварителни извода от местни избори' 2019: първо, БСП се завръща в местната власт, защото партията има двойно по-голяма подкрепа, отколкото през 2015 г.; второ, БСП е на балотаж в 15 областни града, като в някои от тях социалистите са първа политическа сила.

 

"Знакови "крепости" на ГЕРБ се пропукаха. Това е знак за промяна", подчерта още Кирил Добрев. Зам.-председателят на БСП коментира и ниската избирателна активност. И се обърна с призив към гражданите да бъдат активни на балотажите.

Ниската избирателна активност засилва влиянието на купения и корполативния глас, подчерта той.

Един свободно изразен глас убива един купен, корпоративен глас! Затова призовавам всички свободни български граждани да изляат и да гласуват на балотажа след една седмица, каза още Добрев.

 

София не прави изключение от знаковите български градове, това е първият балотаж след 2005 г. Гласовете, които носят промяната в София са повече от гласовете, които има Йорданка Фандъкова, посочи Кирил Добрев. И добави: "Нека софиянци помислят през тази една седмица и да гласуват за промяната следващата неделя!"

 

Кирил Добрев каза, че тази кампания за БСП е била най-пестеливата, но въпреки това кандидатите на социалистите са били най-проверявани и най-надзиравани от всички държавни институции. "И в тази връзка искам да почерпя колегите от МВР-Видин с баницата, която конфискуваха вчера като веществено доказателство", завърши зам.-председателят на БСП.

Станете почитател на Класа