Слави Трифонов създава партия "Няма такава държава" и нов телевизионен проект

Слави Трифонов обяви създаването на политически проект с името "Няма такава държава", както и нов телевизионен продукт, който ще стартира от есента.

Това разкри самият водещ на финала на последния епизод на предаването си "Шоуто на Слави".

Преди да разкрие бъдещите си планове, водещият посочи колко ниско е паднала България в класацията за свобода на словото от 2003 г. досега, след което благодари на bTV за 19 години съвместна работа. Обяви, че с колегите му обаче избират "несигурността на свободата".

Става дума за създаването на нов телевизионен продукт, който ще носи името "Седем-осми".

Излъчването ще започне след 15 септември, като Трифонов не уточни дали става дума за предаване или изцяло нова телевизия. Девизът на проекта ще е "Силата е в истината".

След това Трифонов коментира референдума, иницииран от екипа му през 2016 г. По думите на водещия политическата класа се е подиграла не само с тях, но и с гласувалите, и припомни протестите пред парламента във връзка с отхвърлянето на предложенията от референдума.

 

Шоуто на Слави

 

"Аз там казах, че политическата класа като не иска да ни гледа отвън, ще ни гледа отвътре", обясни водещият.

След това Слави обяви създаването на собствен политически проект. Той ще носи името "Няма такава държава", а целта му ще е по закнов път да превърне точките от референдума в закони.

"Уважаеми зрители, всичко, което съм направил, е било за вас, и всичко, което ще направя оттук нататък, ще е заради вас", каза водещият.

Така "Шоуто на Слави" приключи след 19 години в ефира на bTV. То беше продукция на компанията на Трифонов "Седем-осми" АД, а първият епизод беше излъчен на 27 ноември 2000 г.

В началото на последния епизод водещият благодари на екипа си, голяма част от който се беше събрала в центъра на студиото. Трифонов обясни, че без тяхната работа и ентусиазъм е нямало да има шоу.

"Всяка вечер в продължение на 19 години казвах "Добър вечер", започна Слави, след което благодари и на публиката. Той съобщи, че шоуто до момента е имало 4176 епизода. "Истината е, че телевизията не се прави  техника и ултрамодерни студия, а с екип", коментира водещият.

С изключение на фокусирания върху бъдещите планове на Трифонов финал, епизодът на шоуто беше посветен на различни негови аспекти през годините - актьорските скечове, обществената дейност, балета, по-сериозните теми и пр.

Последните гости на Трифонов бяха членове на неговия екип. Той проведе кратки разговори със сценариста Ивайло Вълчев, ръководителката на балета Нели Желева, гримьорът Гергана Майсторова - една от ученичките на покойния Димитър Коклин, барабанистът от "Ку-Ку Бенд" Венелин Венков, актьорът Красимир Радков, реквизиторът Ванката и Иван Кулеков.

Станете почитател на Класа