Министрите оставили подредени ведомства

Оставяме ведомствата си подредени. Това заявиха част от министрите в кабинета „Станишев“ вчера. Според тях трябва да се помни както доброто, така и лошото, случило се в рамките на мандата на тройната коалиция. „Оставям Министерството на държавната администрация в много подредено състояние“, заяви Николай Василев. „По ОП „Административен капацитет” има усвояване на 100% на средствата за 2007 г. и над 75% на средствата за 2008 година“, отчете Василев.
„Има цифри за тази цел. Другото е литература“, кратко обясни финансовият министър Пламен Орешарски на въпрос за наследството, което оставя.
Според транспортния министър Петър Мутафчиев пък трябва да има приемственост в работата на министерствата. „Всичко това, което до този момент е направено, е свързано с различните програми, които сме подели в различните видове транспорт, включително осигурена програма по бюджета за БДЖ“, каза Мутафчиев.
Даниел Вълчев посочи като успехи на управлението си въвеждането на матурите и новия финансов модел в системата – стандарт на издръжка на един ученик и самостоятелен бюджет на всяко училище.

Станете почитател на Класа