Ще се кандидатира ли Мая Манолова за кмет на София?

Омбудсманът Мая Манолова не отрече, че може да се кандидатира за кмет на София! Тя бе в парламента, за да почерпи с кюстендилски череши, като говори пред репортери в защита на машинния вот.


Според нея управляващите и ЦИК се опитват да премахнат този вид гласуване със спорни аргументи.


След въпрос дали ще се кандидатира за кмет на София, тя отговори: „Нямам такова решение към този момент. Зависи, включително и от развитието на законодателните предложения, които съм отправила към народните представители. Тук съм, за да спазя традицията да ги почерпя с череши и да ги подсетя, както правя всяка година – че има законопроекти, които са важни за българските граждани. В случая става дума за проекта за ограничаване на свръх-правомощията на банките и на монополите в съдебната фаза. Става дума за закона за частния фалит, който ще бъде внесен буквално до дни. Става дума за моята препоръка към председателя на парламента, а чрез нея и до народните представители за законовата лихва за забава, която единствено и само в България е 10 пункта, което ужасяващо натоварва разходите на гражданите по различни техни задължения към бързи кредити, банки и други монополни дружества."


След констатация, че прави впечатление, че все по-често участва в протести в София, Мая Манолова каза: „Това очевидно прави впечатление на вас все повече, защото с екипа ми сме на протестите срещу свръх-застрояването в София от три години. Били сме в „Младост" няколко пъти, в „Дружба", в „Красна поляна", в „Овча купел", на „Стрелбище", във „Витоша", на „Лозенец", в десетки протести."


Омбудсманът обясни, че просто стои зад конституционните права на българските граждани.

Станете почитател на Класа