Цветанов вече е освободил кабинета си в централата на ГЕРБ

В 11 часа лидерът на ГЕРБ събира членовете на Изпълнителната комисия, остава само с двама заместници – Фандъкова и Димитър Николов

Цветан Цветанов, който вчера подаде оставка от ръководните постове на ГЕРБ, вече е освободил кабинета си в централата, научи Епицентър. бг.

В 11 часа днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свиква Изпълнителната комисия на партията и областните председатели ГЕРБ, пред които ще даде своята оценка за изборните резултати.

Още по време на изборите Борисов намекна, че ще има промени в партията и ще "реже" до дъно провинилите се структури. Идеята на Борисов е да  изгради наново партията си така, че да е способна за истински победи.

По всяка вероятност няма да има човек на мястото на Цветанов сред заместниците на Борисов и той ще остане само с двама - кметовете на София и на Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, които ще си разпределят функциите на досегашния Втори в партията. 

Ще  има промени обаче в Изпълнителната комисия - ще влязат нови хора на мястото на Цветанов и на Румяна Бъчварова, която отива посланик в Израел.

 В изявлението си след изборите Борисов даде ясно да се разбере, че Цветанов не е Човекът-изборджия, както всички анализатори коментираха досега, и неговата роля в партийните дела е надценена.

Вчера Цветанов разкри, че по време на разговора си с Борисов двамата не са постигнали съгласие за общото им партийно бъдеще и затова той си е подал оставката. Цветанов напуска партийната централа и се лишава от всички атрибути, които му даваха досега партийните постове - кабинет, кола, секретарка и други екстри. Няма да има има медийни изяви, няма повече да е лице на ГЕРБ. Остава редови партиен член, но с какво ще се занимава извън ГЕРБ, не е ясно. 

 

Очаквайте подробности

 

 

Станете почитател на Класа