Михаил Миков: Основният въпрос е защо имаше кампания срещу Станишев

 

Всеки от нас, членовете и симпатизантите на БСП, трябва да казва това, което мисли. Очевидно е, че не можем с тези войни. Това каза Михаил Миков, член на Националния съвет на БСП и бивш председател на партията, пред Нова телевизия.

Резултатите показват, че за около две години опозиция, сме на същото място, смята той.


Едва ли само една оставка решава нещо, ако ще дойде друг, който да се държи по същия начин, смята той.

„Основният въпрос е защо имаше нужда от кампания срещу Станишев, защо имаше нужда от решения и то еднолични, които се прикриват от Националния съвет - да бъдат извадени народните представители от парламента за три месеца. Става въпрос за около 12 заседания за парламентарен контрол, но и никой не седна да види колко закона се приеха, по които социалистите останаха без позиция”, подчерта Миков.

"Кампанията, водена от нас, се опита да избяга от разбирането, че сме на европейски избори и не случайно. Навсякъде се заявяваше, че сме акцент "вътре"", каза още той.

Според него въпросът за политическата отговорност е основен. „Смятам, че трябва да сериозен анализ и политическа отговорност. Смятам, че партията се отклони от нормите на колективното ръководство -поведението, стила и метода на работа. Смятам, че системно се прокарваха разделителни линии  вътре в БСП и навън. На кого беше нужно? Войната със Станишев е финален етап от тези неща”, каза той.

Михаил Миков заяви, че не очаква промяна в листата на БСП от преференциалния вот. „Смятам, че се положиха достатъчно усилия да се води една анти-Станишев кампания. Така че не очаквам кой знае какви чудеса от преференциите”, обясни той.

Станете почитател на Класа