Нинова готова за предизборни дебати с ГЕРБ

Корупцията ще е сред главните теми, които ще дискутират социалистите с останалите партии

 

 

Нямаме страх от ГЕРБ в БСП. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова пред bTV. По думите ѝ червените ще се явяват на предизборни дебати само по своя преценка. Но ще преговарят и с ГЕРБ, стана ясно още от изказването на Нинова.

 

"Мисля, че ще победим на евроизборите, в листата има и опит, и младост - и двете са съчетани добре", подчерта лидерът на левицата.

Тя бе категорична, че всички ще носят отговорност след евроизборите за листата.

"Всеки има право да използва преференция, ние сме за това хората да решават кой от листата да изберат", добави социалистката.

 

Нинова готова за предизборни дебати с ГЕРБ

 

Тя изрази мнение, че няма как да се отделят вътрешнонационалните теми от европейските при евроизборите. Според нея не може да не се обсъжда корупцията, след като Европа ни дава оценка за най-корумпирана държава.

По отношение на скандала с къщите за гости, построени с евросредства, Нинова изтъкна, че е редно да се поиска оставката на министъра на земеделието Румен Порожанов, ако правителството иска да покаже последователност.

"Той през цялото време на изграждане на модела за къщи за гости е бил или шеф на ДФ "Земеделие", или министър на земеделието. Ако го направи, сигурно ще бъде последователен", отбеляза лидерът на БСП.

По думите ѝ ще има справедливост, ако парите се върнат на хората и ако делата приключат с осъдителни присъди.

Нинова е категорична, че с оставките само се заглушава проблема, но не се признава.

По повод еврофондове тя заяви, че те са предназначени, за да се догони стандартът на развитите страни. В тази връзка социалистката допълни, че където и да се бръкне у нас, те са отишли в управляващата върхушка.

Станете почитател на Класа