Неграмотният човек може да направи големи бели в законодателството

„За тези хора, законът и моралът се измерва с това, първо да обслужи партията, към която принадлежи, а не да се подчини на някакви принципи, на някакви норми, които са общоприети” това мнение изрази в интервю за предаването „Тази неделя” по БТВ лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева, в коментар на въпроса законов или морален е казусът по скандала с апартаментите на властта.

 

Неграмотният човек може да направи големи бели в законодателството

 

Дончева коментира назначаването на новия правосъден министър.

По думите й, все още в качеството си на народен представител, дни преди да бъде назначен за правосъден министър, Данаил Кирилов е внесъл „поредното безумие” в парламента.

 

https://frognews.bg/images/111111111Krasi/danail-kirilov-277.jpg

 

 „Според което се премахва изискването за 10 години юридически стаж и високи морални качества за председател на КОНПИ и се приема, че може всеки от специалните служби с 10 години стаж, разбирайте в ДАНС и в някакви други подобни места да оглави комисията, която да отнема имоти на хората”, посочи тя. „Не е проблемът само неграмотният човек. Неграмотният човек може да направи големи бели в законодателството. Но, когато този човек има формална диплома и може да изпълни всяка поръчка, без да се замисля за последиците и за отражението върху обществените отношения, това става наистина опасно”, изтъкна Дончева.

„Това са безпардонни хора, които въобще не се интересуват, че ще има и след тях. Те са убедени, че ще са от началото до края на света, че ще грабят нови и нови неща и че за тази цел е нужно да заемат тази позиция до края на света, с цената на всичко, което означава да изпълнят и всяка поръчка”, каза още Татяна Дончева.

Станете почитател на Класа