До евровота предстоят скандали и битки между управляващи и опозиция

Според политолога Димитър Димитров няма печеливша и губеща партия като става въпрос за аферата ”Ало, Банов съм”. По неговите думи скандалът поддържа в напрегнато състояние основните електорати, но тяхното активизиране на 26 май зависи от много други неща и най-вече случилото се през самия месец.

 


"За ГЕРБ има значение не този тип пряка конфронтация, колкото ерозията, която може да се появи по много други причини - общини, заради някой мост, преляла река, хората с увреждания и много други малки групи със специфични интереси", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политологът Димитър Димитров.

 

.

 

Според Светлин Тачев "Ало, Банов съм" е кампания "удар срещу удар" и двете партии биха изгубили гласоподаватели от аферата.

"В момента двете партии са с почти изравнени стойности. ГЕРБ водят макар и с малко и от днешна гледна точка единственото, което могат да направят, за да запазят този процентен пункт, е да задържат ерозирането. То се наблюдаваше през месеците и постепенно разликата започна да се свива. Предстоят 4 месеца, през които ще наблюдаваме ожесточена битка, тъй като отдавна такова доближаване между двете партии не е имало", коментира и политологът Светлин Тачев.

 

https://bultimes.com/wp-content/uploads/2016/11/15289058_571321439659399_8288742681280232356_o.jpg

 

По думите му се очаква поредица от скандали, които да използват ерозията в управляващите и всеки един от тях може да бъде удар срещу ГЕРБ. Той коментира, че постоянните скандали и сблъсъкът между двете партии мобилизира потенциала на партиите.

Президентът наложи вето на разпоредба на закона за личните данни, защото се създава ненужна свръхрегулация. Според политолозите това действие на президента показва, че Радев върши добре работата си като коректив на законодателството.

Те се обединиха в мнението си, че ако Радев предприеме крачка към политически проект, това би смъкнало неговия рейтинг и би могло да се получи същото, което се случи с АБВ на Георги Първанов.

Станете почитател на Класа