ГЕРБ скъсява дистанцията с БСП заради ерозия на управлението

Слабото място в ГЕРБ е това, което каза Борисов - че има грешки в комуникацията, че добрите неща, които са правени, не са представени правилно, както и лошите.

„От септември има скъсяване на дистанцията. И това не се дължи на БСП, а от това, че се наблюдава ерозия от ГЕРБ. И на това се дължи скъсяването на дистанцията. Те карат трети мандат и най-естественото нещо е да има такава ерозия.

Но когато става въпрос за избори, очакваме, че ще има сериозна мобилизация, особено на тези партии с твърд електорат”. Това обяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3 социологът Евелина Славкова от изследователски център „Тренд”.

Конкретно за мобилизирането на твърдите ядра тя даде пример с ДПС, което вече е изпреварило „Обединени патриоти” заради подобно активизиране. А то е и именно заради скандалите и несигурността, която излъчват патриотите, според Славкова.

„Опитват се по няколко линии да играят БСП. И те ще се опитат да ги обърнат като вот на недоверие към правителството.

Най-вероятно ще минат към линията за или против Бойко Борисов. Това се вижда и от изказванията за авторитаризъм и т.н. Опитват се да съсредоточат цялата негативна енергия, да я персонализират и да я насочат към едно лице, което е Бойко Борисов”, каза още социологът по отношение на тактиката на левицата.

„Много е трудно да се прогнозират евроизборите. Първо, защото те са в почивен ден – 25 май. Това може да доведе до понижаване на електоралната мобилизация. От друга страна е трудно тя да бъде изчислена. В момента е трудно да се прогнозира дали ще са 2,2 млн. избиратели или по-малко. Моето мнение е, че ще са по-малко”, изтъкна още Славкова.

Слабото място в ГЕРБ.

„Това, което каза Борисов - това, че има грешки в комуникацията. Това, че добрите неща, които са правени, не са представени правилно, както и лошите”.

 

„Президентът се опитва да се позиционира като трета политическа сила, като алтернатива на управлението. Има много спекулации, той отказва да отговаря на тях. Моето лично мнение е, че ако не се кандидатира на следващите президентски избори, може би ще пристъпи към учредяване на нова политическа сила”, каза Евелина Славкова по отношение на ролята на президента Румен Радев.

Относно Патриотите тя коментира:

„Тази коалиция няма да бъде разрушена. Но те имат право да се явяват на избори, както решат. Но ако не са заедно, това ще бъде много лош сигнал към техните избиратели. По-скоро ще видим обединени патриоти, а не разединени”.

 

https://frognews.bg/images/111111111Krasi/ninova-bor-31.jpg

 

„Когато говорим за избори, едно от най-интересните неща е да видим дали ще има нови политически формации и коалиции”, добави Славкова, като поясни, че някои от тези нови коалиции още не са съвсем ясни.

„Говорим за 17 места в Европарламента. Към момента има три политически сили, които ще пратят депутати – ГЕРБ, БСП и ДПС. Оттук нататък много зависи как патриотите ще се явят, какви други коалиции ще се появят и заради това не е коректно в момента да коментираме кой колко места ще спечели”, заключи Славкова.

 

 

Станете почитател на Класа