Ана Пиринска: Корнелия Нинова не би била ефективен премиер, не е и ефективен лидер на БСП

„Не мога да си представя да съм член на друга партия. Политически активен човек съм от много малка. Имам семейна връзка със социалистическата партия и сърцето ми е там”. Това каза Ана Пиринска от БСП в ефира на предаването „Беновска пита” по Канал 3.

„Знам, че младите хора трудно припознават БСП. Ще ми се тези много, много хора, които имат ляв уклон да разпознаят в БСП тази лява политика”, добави социалистката.„Писмото не е в резултата от моментно състояние. В продължение на 2 години Националния съвет, който ръководи партията повдига въпроса как се управлява партията.

 

 Ана Пиринска: Корнелия Нинова не би била ефективен премиер, не е и ефективен лидер на БСП

 

Бяха взети редица решения в разрез с устава на партията. Въпросът е принципен как функционираме и как взимаме решения. Имали сме достатъчно поводи да кажем че не можем да продължаваме така. На последния пленум става ясно, че се сменя главният редактор на вестник „Дума”. Това, което можем да направим, в ситуацията да поискаме да влезе точка в дневния ред, но по-късно се каза, че не и е мястото на тази точка на пленум, а на Национален съвет”, разказа Пиринска за писмото с подписите на 50 социалисти, възнегодували срещу смяната на главния редактор на вестник „Дума”.

„Трудно Нинова може да произнася неща, с които всички да сме съгласни. Принципно държавата не може да бъде управлявана по начина, по който се управлява в момента. Въпросът е как функционира партията и там ние да си правим изводите”, каза още Пиринска и добави, че според нея Корнелия Нинова не би била ефективен министър председател, както и не е ефективен лидер на БСП. "Опитваме са да направим БСП алтернатива на сегашното управление, което е една безскрупулна преса, в която се заблуждаваме, че живеем добре. Приели сме, че не може да бъде добре", заяви тя.

Президентът Румен Радев показва уравновесено поведение на фона на близкото минало, но откровено бих казала, че го свързвам с БСП, каза още Пиринска.

Държавата се нуждае спешно от България. Въпросът е каква промяна. БСП има хора с идейна чистота и свобода на сърцето, устрем в бъдещето и прогреса. Социализъм значи свобода, ние в момента не сме свободни, заключи Пиринска.

Станете почитател на Класа