Светлозар Лазаров напуснал "Атака", защото не бил съгласен с политиките на правителството

Винаги съм подчертавал, че на първо място е важен българския национален интерес. Това, че трябва да се работи с Русия е ясно, защото сме енергийно зависими от тях. Никога не съм работил по политически проекти.

"Не ми харесват някои политики в правителството, затова напуснах. Волен Сидеров е достатъчно мъдър и опитен, няма да му давам акъл".

Това заяви бившият координатор на "Атака" Светлозар Лазаров в студиото на "Тази сутрин" по bTV.

По-конкретно той разкритикува енергийната политика на правителството и по-скоро контактите с Газпром.

Лазаров категорично отхвърли възможността да става главен секретар на МВР. Нито е говорено с мен, нито има такава опция , подчерта той.

Във връзка с оценката на Цветан Цветанов, че връщането на Лазаров в сситемата на МВР ще бъде лош , знак, Лазаров заяви, че "този човек като кавъъ се изказва...Има си министър, който предлага на Министерския съвет, там се взима решение. До колкото знам Борисов е началник и той решава тези неща. Няма коалиционен съвет, който решава кой да бъде главен секретар на МВР. Аз нямам такива амбиции", каза още бившият координатор на "Атака".  

На въпрос дали е вярно, че ще създава проруска партия, Лазаров се изуми и отговори: "Пропруска партия? Винаги съм подчертавал, че на първо място е важен българския национален интерес. Това, че трябва да се работи с Русия е ясно, защото сме енергийно зависими от тях. Никога не съм работил по политически проекти.

В "Атака" съм работил със структурите и гражданското общество". "Хората, които ме издигнаха мен, в момента управляват МВР. Младен Маринов го познавам от известно време. Тренирахме заедно. Той ще се справи, ако има необходимата политическа подкрепа", каза още Лазаров.

"Волен Сидеров има право да иска политическо присъствие. Иска да наложи определени стратегии и да приложи политики в сферата на сигурността", каза той по повод суданецът, който нападна Деница Сидерова преди броени дни. 

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа