Антон Кутев: Управлението е пред падане заради некадърност

Това е вулгаризиране на темата, опит за целенасочена политическа атака от определени кръгове, каза в сутрешния блок на БТВ зам.-председателят на ПГ на "БСП на България" Антон Кутев по повод обвиненията, че БСП "яхва" протеста на майките на деца с увреждания.

Още вечерта преди въпросния есемес есемеса във Фейсбук профила ми написах, че всеки трябва да подкрепи протеста, защото е справедлив. От година и половина всячески се опитвам да помогна на майките. Позволих си да присъствам, за да покажа, че имам отношение, това в никакъв случай не е яхване на протеста. Не ставаше дума за масовка, ставаше дума за 20-30 човека, от които 4-5 човека бяха депутати от социалната комисия. Ние просто показахме отношение, но цялото общество трябва да ги подкрепи. Докато Борисов не поеме отговорността, нещата няма да станат, заяви Кутев.

Тези хора са онеправдани и би трябвало да получат друг статут. Те ще стигнат до края, защото борбата не е за втори цветен телевизиор, тук борбата е за оцеляване, подчерта социалистът.

Той коментира и темата че между лидера на БСП Корнелия Нинова и министър-председателя Бойко Борисов тече есемес кореспонденция - премиерът препращал молбите на червени депутати по един или друг въпрос. Не съм пускал есемес на Борисов, последно с него съм се виждал преди 12 години, когато беше кмет на София. Няма лошо някой български депутат да му изпрати есемес, стига в него той да не иска лично облагодетелстване. Нинова спомена за това на едно заседание в групата и от там темата мина в медиите. Тя трябва да си довърши темата, коментира социалистът.

По думите му вотът на недоверие е аргументиран, дори закъснял. Здравната система е пред рухване. За нас големите проблемите са как се остойностяват кличните пътеки, както и това, че болниците се превърнаха в търговски дружества, посочи Кутев.

Управлението се клати само и то е пред падане заради некадърност. В крайна сметка всичко опира до Борисов – той от 10 години създава усещането, че всичко трябва да стигне до него, за да бъде решено. Сега всички проблеми достигат до него, каза Антон Кутев.

Станете почитател на Класа