Йордан Лечков, кмет на Сливен: Асен Гагаузов показа надпартийно отношение към работата си

- Г-н Лечков, с какво министър Асен Гагаузов заслужи добрите думи, които казахте за него преди дни?
- От година и половина показваме с него как трябва да се работи. Аз много големи търкания с централната власт нямам. Изразявал съм повече отношението си от политическото оцветяване на кметовете. Това е моята позиция. Иначе, ако говорим за централната власт, има много неща, които може да критикуваме – работата с еврофондовете, МОСВ. В последната година и половина обаче с г-н Гагаузов и с регионалното министерство работим повече от перфектно. Заради това казвам, че така трябва да бъде. Това е истинска политика.

- Имате ли някакви общи проекти с г-н Гагаузов по отношение на Сливен?
- Имаме много общи проекти, министърът задели доста средства за изграждането на пречиствателна станция за Сливен. Освен това ни помогна при подмяната на водопреносната и канализационната мрежа, която правим в момента. В министерството има заделени средства, както за малки населени места,така и за самия град. Определено имаме добри съвместни действия между централна и местна власт и заради това казах добри думи за г-н Гагаузов. Продължавам да стоя зад тях. Това е правилното отношение - да се гледа надпартийно на работата. Не разбирам цветовото разделение, парите в държавния бюджет са на всички граждани, а не на някоя партия или министър.

- Това означава ли, че ще подкрепите министърът на регионалното развитие като мажоритарен кандидат в Сливен?
- Аз казвам добри думи за него като министър, а като мажоритарен кандидат трябва да го подкрепят гражданите на Сливен. Аз съм политически ангажиран и симпатизирам на партия ГЕРБ. Заради това и работя с тях.

- Каква смятате ще бъде предизборната кампания във вашия град? Питам ви, защото има много силни мажоритарни играчи.
- За момента обстановката е много културна и се надявам наистина политиците да са поумнели и да излязат с позиция не само какво ще направят за града, ако спечелят, ами и какво биха направили, ако не спечелят. Крайно време е след 20 години на т. нар. преход да поумнеем и да започнем да правим разумни предложения, както и да поемаме ангажименти.


Интервюто взе Александър Сивилов

Станете почитател на Класа