Разглеждат се двама кандидати за министър на транспорта

Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че се разглеждат две кандидатури за нов министър на транспорта, предава БНР.

Според Цветанов става дума за хора с административен опит и потенциал, които отговарят на предизвикателствата и изискванията в сектор "Транспорт". Номинацията за нов транспортен министър ще бъде обявена в понеделник след заседание на коалиционния съвет. Издигането на нов кандидат се наложи след предложеният от премиера Александър Манолев се отказа от номинацията с мотива, че е станал обект на "скалъпени твърдения от определена група". 

Манолев поясни, че още не е решил дали да остане и на поста зам.-министър на икономиката, защото атаките срещу него са атака и срещу целия кабинет. Той добави, че ще се срещне с адвокати, за да обсъди с тях как да защити името си.

От партия ГЕРБ заявиха още, че съгласуването на президентския указ за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР е забавено заради технически проблем.

Цветанов посочи, че срокът за подписване е бил доста кратък, но след като президентът се е върнал от двудневното си посещение в чужбина е въпрос на време това да стане факт, а новите министерски назначения да бъдат гласувани идната сряда.

След като премиерът Бойко Борисов поиска оставките на министъра на транспорта Ивайло Московски, на регионалното развитие Николай Нанков и на вътрешните работи Валентин Радев заради тежката катастрофа край Своге, Борисов посочи в понеделник и предложения за заместници.

Станете почитател на Класа