Парламентът гласува трите министерски оставки

Народното събрание ще гласува трите оставки на министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков. За техните позиции в МВР, МТИТС и МРРБ са предложени съответно Младен Маринов (досегашен главен секретар на вътрешното министерство), Александър Манолев (досегашен зам.-министър на икономиката) и Петя Аврамова (депутат от ГЕРБ-Враца).

Тримата министри подадоха оставки след тежката автобусна катастрофа до Своге, при която загинаха 17 души, а 20 бяха ранени. Сред първоначалните версии за причините за инцидента беше посочено некачествения ремонт на пътя по Искърското дефиле.

Въпреки 7 сигнала от МВР за опасността от катастрофи в отсечката и неколкократните опити на Агенция "Пътна инфраструктура" да накара строителя "Трейс" да отстрани дефектите, до ремонт се стигна едва след фаталния инцидент от 25 август.

Очаква се новите назначения да бъдат подкрепени от всички партии от мнозинството, въпреки че НФСБ на Валери Симеонов се обяви твърдо против отстраняването на Радев, Московски и Нанков.

И тримата подали оставка министри имат възможност да се върнат в Народното събрание като депутати от ГЕРБ, Валентин Радев вече сподели, че това е най-вероятният път на кариерата му след напускането на МВР.

Станете почитател на Класа