Премиерът обяви наследниците на тримата министри, подали оставки

Управляващите се разбраха за оставките на подалите оставки трима министри.

В четвъртък внасяме трите оставки в парламента, политическата отговорност трябва да се понесе. Това каза премиерът Бойко Борисов на брифинг след коалиционния съвет между ГЕРБ и Обединени патриоти в Министерски съвет. Борисов добави, че се радва, че и тримата министри са получили добри оценки за работата си, съобщава Нова телевизия. 

 

Премиерът обяви наследниците на тримата министри, подали оставки

 

Премиерът съобщи и имената на предложените лица, които ще наследят на постовете тримата министри, подали оставка заради фаталната катастрофа край Своге, взела живота на 17 души.

"За да не се спекулира с имена, ще ви кажа за кандидатите, върху които сме се спрели - за Министерството на транспорта - досегашния заместник-министър на икономиката Александър Манолев, за министър на вътрешните работи - главния секретар Младен Маринов и за министър на регионалното министерство - Петя Аврамова, която сега е депутат и бивш зам.-кмет на Враца", каза още той

Аз съм поел ангажимент да събираме коалиционния съвет при всички важни теми. Надявам се спекулациите да спрат", добави още Борисов.

Премиерът добави, че има мнозинство и трите оставки да бъдат подкрепени.

Той допълни, че не може да се каже, че министрите в оставка имат вина за трагичния инцидент в Своге, но няма как да се направят, че нищо не се е случило.

"Колкото и да е широка фразата политическа отговорност - тя трябва да се понесе", каза още той.

До рокадите в правителството се стигна след тежката катастрофа с автобус край Своге, която отне живота на 17 души. След трагедията премиерът поиска министрите на вътрешните работи, на транспорта и регионалното развитие да поемат отговорност и да се разделят с постовете си. Така тримата министри – на регионалното развитие Николай Нанков, на вътрешните работи Валентин Радев и на транспорта Ивайло Московски, подадоха оставки.

Станете почитател на Класа