Караянчева: ПГ на ГЕРБ има правото да реши дали да подкрепи или да отхвърли оставките

Дори и други да дойдат, ще продължат тяхната работа, защото те бяха много успешни министри и са все още много успешни министри“, добави Караянчева.

На коалиционен съвет утре вечер се очаква да стане ясна съдбата на тримата министри, подали оставки заради тежката катастрофа край Своге.

Това заяви в Чипровци председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, цитирана от БНР. Тя посети Чипровци по повод честването на 330 години от избухването на Чипровското въстание.

Председателят на Народното събрание определи министрите като „много успешни“.

„Всяка парламентарна група има правото да реши дали да подкрепи или да отхвърли определено предложение за министър“, каза Караянчева и прогнозира, че „следващата седмица ще бъде интересна“.

„Подаването на оставката е политически акт, а приемането вече е съвсем друга тема. Колегите достойно постъпиха и подадоха оставки. Дори и други да дойдат, ще продължат тяхната работа, защото те бяха много успешни министри и са все още много успешни министри“, добави Караянчева.

Сутринта в ефира на БТВ Караянчева каза, че парламентарната група на ГЕРБ като цяло не е съгласна с оттеглянето на Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски, но всичко зависи от решенията на Коалиционния съвет.

На 31 август министър-председателят Бойко Борисов поиска оставките на трима министър - на вътрешните работи, регионалното развитие и строителството и на транспорта - Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски заради тежката катастрофа край Своге. На 25 август при инцидента загинаха 17 души, а 27 бяха ранени.

Веднага след като премиерът огласи волята си, неговият заместник в кабинета и лидер на НФСБ Валери Симеонов възрази остро. Партията му дори прие безпрецедентна по тона си декларация, в която обвини Борисов в авторитарен стил. Срещу това пък скочи лидерът на "Атака" Волен Сидеров. В телевизионни участия вчера и днес Сидеров риторично попита какво прави Симеонов в кабинет, начело на който стои премиер, когото той така критикува.

 

 

Станете почитател на Класа