Нинова оставя в парламента само 20 свои депутати

Парламентът да бъде разпуснат и да се проведат нов избори. Това е искането на парламентарната група на БСП, представено от лидера на партията Корнелия Нинова в началото на новата парламентарна сесия.

По думите й мнозинството сегашното Народно събрание е изчерпало своята функция. Заради БСП искат оставката на правителството и провеждането на предсрочен парламентарен вот.

Нинова посочи, че сесията на парламента започвала със сериозно обществено напржение и криза в правителството. Тя изброи срива на Търговския регистър, фалитът на застрахователно дружество "Олимпик" и трагедията край Своге, при която загинаха 17 души, като източници на напрежението.

След катастрофата край Своге личала нестабилността в кабинета, тъй като премиерът Борисов искал оставки, които след това се оспорвали от Цветан Цветанов.

"В следващите дни ще сме свидетели на битката Цветанов - Борисов. Подадени от Борисов оставки се оспорват от Цветанов. Можем ли да организираме национална енергия, за да сложим край на този модел?", заяви от парламентарната трибуна Нинова.

"Ниските доходи и бедността, а не фалшивите новини, са истинската заплаха за националната сигурност, господа управляващи", каза още Нинова.

По нейни само 20 депутати от БСП ще останат в залата, за да отстояват позициите на партията, а другите ще "отидат при българите" в търсене на разговор за това дали може да бъде "променена системата" на управление на страната.

Левицата щяла да търси идеи сред българските граждани без да иска гласовете им за БСП.

Станете почитател на Класа