Балканската среща на премиерите в намален състав

Неформалната среща на премиерите от Западните Балкани, която се проведe вчера в албанския град Драч /Дуръс/, се състоя без участие на самите премиери.

На срещата, която е посветена на икономическата интеграция в региона, отсъстваха министър-председателите на Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина и България.

Първи обявиха, че няма да бъдат на срещата Ана Бърнабич(Сърбия) и Денис Звиздич(Босна и Херцеговина). Македонският премиер Зоран Заев не отлетя днес за Дуръс заради лошите климатични условия, съобщи БГНЕС.

Българският премиер Бойко Борисов бе възпрепятстван да участва във форума заради Деня на национален траур, обявен заради смъртта на 17 души при катастрофата с автобус край Своге.

На форума в Дуръс домакин е албанският премиер Еди Рама, участваха премиерите на Косово и Черна гора Рамуш Харадинай и Душко Маркович, а също така еврокомисарят за разширяването Йоханес Хан и председателят на Европейската банка за възстановяване и развитие Сума Чакрабарти.

На срещата бе подчертано важното значение на икономическата интеграция в региона, а представителят на ЕБВР Сума Чакраборти обеща повече инвестиции за Западните Балкани.

Станете почитател на Класа