Областен на Цветанов с грандиозен гаф, на път е да вкара страната в скандал с Турция

 

Областният управител на Търговище Митко Стайков е на път да сътвори грандиозен скандал с най-големия турски холдинг у нас. Близкият до Цветан Цветанов Стайков се намеси в спора за кетъринг в турския холдинг Шишеджам. Поводът са подадени жалби от страна на служители на фирмата за кетъринг „Ашсан Индустриален Кетъринг” ЕООД, която обслужва стъкларския завод след спечелена обществена поръчка.

Сигналите са свързани със системни нарушения на трудовото законодателство и лоши хигиенни условия в кухнята на фирмата, която осигурява ежедневно храна за 2500 служители на Шишеджам. В тази връзка областният управител предприе незабавни мерки, като сигнализира институциите. От фирмата и от консорциума са изумени от методите на областния шеф, който е започнал да се изживява като Валери Симеонов и да се меси в работата на институциите. Преди фирмата за кетъринг да спечели конкурса местна компания храни работниците. От "Шишеджам" обаче преценяват, че ще се възползват от услугите на "Ашсан Индустриален Кетъринг". От фирмата са се обърнали за помощ в Турция заради опита да ѝ се отнемат правата чрез административни хватки и доноси.

Служители от "Шишеджам" коментират пред BIG5, че нямат никакъв проблем с храната и са доволни и също не разбират защо Стайков се бърка в частни взаимоотношения между фирми. По върховете на ГЕРБ са бесни на самоинициативите на областния си управител, който на практика подлива вода на един от най-големите консорциуми на Балканите, който е инвестирал милиарди у нас. Предполага се, че най-вероятната причина за действията му е опит да се защитят интереси на родни фирми, които да изхранват 2500-те работници. Интересен е и фактът, че проблемът поставят депутатите от ДПС Танер Али и Имрен Мехмедова, както и шефката на общинския съвет Хатидже Алиева и зам.-кметът Емине Якубова.

Станете почитател на Класа