Общинар от БСП е бил с Митьо Очите в Истанбул

Общинският съветник от Бургас Бенчо Бенчев (БСП) е бил в Истанбул заедно с арестувания Димитър Желязков - Митьо Очите, твърдят БНТ, бТВ и "24 часа", като се позовават на неофициална информация.

Според източници на БНТ, Желязков е задържан в хотелската стая на Бенчев в ранните часове на събота. Зам.-председателят на Общинския съвет в Бургас не е сред обвиняемите по разследването, заради което беше издадена заповедта за арест на Очите.

 

Бенчо Бенчев

 

Той е съдружник в охранителна фирма "Аркус Сигурност Бургас", с която Димитър Желязков се свързва. Неговият охранител Александър Александров, който беше убит при престрелката в Слънчев бряг през 2016 г., е бил акционер в същото дружество.

Бенчо Бенчев стана популярен, след като през 2017 г. се появи с Ролс Ройс на празника на Съединението, като провокира критики от страна на лидера на БСП Корнелия Нинова.

До момента БСП няма официална позиция по случая с ареста на Митьо Очите и присъствието му в компанията на Бенчо Бенчев.

Според информация на "24 часа" с позоваване на МВР - при акцията срещу Очите е арестуван и бивш депутат от ДПС - Несрин Узун. Той също се е намирал в хотела, в който е отседнал Желязков в Истанбул. Няма информация за причините за задържането на Узун.

Станете почитател на Класа