Министър Нанков разобличи манипулациите на Георги Свиленски

Регионалният министър Николай Нанков отговори на манипулациите на депутата от БСП Георги Свиленски заради тол системата. Нанков използва личния си фейсбук, за да обясни каква точно е истината.

 

Ето какво написа той: О, свещена... (довършете сами) :) Левият депутат Георги Свиленски е убеден, че се отпускат допълнително пари от бюджета за изграждането на тол системата. Дори бях набеден в лъжа. Наистина не знам кое от двете е? Опит за манипулация на обществото или чутовна некомпетентност?

 

 

И в двата случая е срамно, а и опасно! Ако един депутат не разбира прости бюджетни термини като „разходен таван" и „размер на ангажиментите за разходи" всяка уважаваща себе си опозиция няма да го допусне на трибуна да говори - като министър имам желание да работя с компетентна опозиция.

 

 

Убеден съм, че г-жа Дора Янкова е една от малкото в групата, която разбира тази материя и би била един приятен събеседник, не само на мен, но и на г-н Свиленски (има на какво да се научи от експертите).

 

А сега един кратък курс с думи прости: Вчера Министерски съвет РАЗРЕШИ да поемем ангажимент за близо 180 млн лева с ДДС за тол системата. Не ни даде 180 млн, а ни РАЗРЕШИ да ги похарчим, след като започнем да получаваме приходи от изградената система. Изпълнителят я изгражда със свои средства, а инвестицията му се изплаща в рамките на 3 години. Очакваните приходи на година са 1 млрд лева. Точка. Това са правилата.

 

Не зная БСП какви визии за България пишат, щом непрестанно демонстрират аматьорство в държавното управление?!

 

Ех, липсват ми пропъдените „стари муцуни" от парламента... Те поне бяха компетентни и подготвени :)

Станете почитател на Класа