ГЕРБ уличи БСП в провокация заради Шарково

Тома Биков и Антон Тодоров от ГЕРБ уличиха ръководството на БСП във връзки с организаторите на протестите в Шарково, които не допускат евтаназията на животни в района на чумната епидемия.

 

Те показаха видеоклип, свален от Facebook-профила на човек на име Тодор Атанасов, който участва в протестите в селото и когото определиха като "активен провокатор". Според информацията на ГЕРБ - клипът е пуснат на 19 юли, четвъртък. В момента записа не е наличен на профила.

 

В краткото видео, което и бТВ разпространи, Атанасов се обръща със следните думи: "На всички, които пътувате натам, спирате по пътищата. Току-що говорих с Корнелия Нинова, тя каза - който където го спрат, там да остава. Не трябва да се връщате. Всички да остават там, където ги спрат. Тъй казва тя. Това е".

 

Биков поиска Корнелия Нинова да отговори дали се познава и дали е общувала с него, когато е била в Странджа, и дали поддържа контакти и дава указания на "хора от провокаторите, външни лица за това село, които възпрепятстваха дейностите".

 

Депутатът от ГЕРБ обяви, че в партията обмислят дали да сезират прокуратурата заради ситуацията в селото, която сравниха с "провокация срещу националната сигурност на България".

 

Пресконференцията на Биков и Тодоров съвпадна със заседанието на БСП за обсъждане на новата партийна програма "Визия за България". На въпрос как би отговорила на обвиненията на ГЕРБ за подстрекаване на напрежението в Шарково, Корнелия Нинова отговаря пред "Фокус": "Извинете много, заседанието тече, днешната ни тема е бъдещето на България. Нищо повече от това".

Станете почитател на Класа