Разговорите със Северна Корея вървят добре

Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че дискусиите със Северна Корея „вървят добре", ден преди държавният секретар Майк Помпейо да замине за Пхенян за разговори за ядреното разоръжаване, предаде Франс прес.

„Множество добри разговори със Северна Корея – върви добре!. През това време от 8 месеца няма Изстреляни Ракети или Ядрени Опити. Цяла Азия е очарована. Само Опозиционната Партия, която включва Лъжливите Новини, се оплаква. Ако не бях аз, сега щяхме да сме във Война със Северна Корея!", написа Тръмп в Туитър.

В последните дни американски медии, позовавайки се на множество анонимни източници, съобщиха, че американското разузнаване разполага със сведения, че Северна Корея се опитва да скрие част от ядрения си арсенал. Вчера говорителката на Белия дом Сара Сандърс отказа да потвърди или отрече медийните твърдения.

„Смятам, че се случиха някои неща. На първо място в последните осем месеца не сме наблюдавали изстрелване на ракети. Не сте виждали и ядрени експлозии. Ще повторя, тези разговори може да продължат да се развиват. Няма да навлизам в подробности, но мога да кажа, че има напредък", увери тя.

Станете почитател на Класа