САЩ и Южна Корея продължават усилията за осъществяване на срещата

Външните министри на САЩ и Южна Корея Майк Помпейо и Кан Кьон-уа се договориха да продължат да работят за създаването на подходящи условия за преговори между Вашингтон и Пхенян, предаде Ройтерс, цитирайки изявление на южнокорейското външно министерство.

Министър Кан Кьон-уа заяви, че е разговаряла по телефона с държавния секретар на САЩ, след като американският президент Доналд Тръмп отмени срещата на високо равнище със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Сингапурското външно министерство също изрази съжаление за отмяната на срещата, която трябваше да се проведе в града, съобщава Асошиейтед прес.

Японският външен министър Таро Коно заяви, че неговата страна разбира решението на Тръмп да отмени срещата с Ким Чен-ун, предаде ДПА. „Безсмислено е да се провежда среща", която не се очаква да доведе до резултати, подчерта той.

Таро Коно добави, че Токио ще продължи да сътрудничи на Вашингтон за провеждането на плодотворни преговори за денуклеаризация на Северна Корея и за разрешаването на въпроса с отвлечените от режима в Пхенян японски граждани.

Станете почитател на Класа