Каракачанов: Ние председателстваме ЕС, трябва да имаме открити канали за диалог с Русия!

В съзнанието на хората се е изградил стереотипът - българските политици вземат решение под натиск, посочи военният министър

 

 

 

Решението на България по случая "Скрипал" е решение на суверенна държава. В това бе категоричен министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов в сутрешния блок на Нова телевизия.

 

Решението е взето на багата на информация от съответните служби, никой не ни е притискал. Тук няма място за фили и фоби.

Ние председателстваме ЕС, трябва да имаме открити канали за диалог с Русия, смята Каракачанов. И подчерта, че ролята на Русия в атентата срещу бившия полковник от ГРУ не е доказана.

 

България е в сложна ситуация - от едната страна конфликтът в Украйна, от другата - Сирия, затова трябва да действаме балансирано, продължи той. Според Красимир Каракачанов, ако се докаже вината на Русия, ще действаме решително. Стига сме мислели като по времето на комунизма - каквото каже Москва, бием токове и казваме "Тъй вярно!", коментира Каракачанов. Според него много от най-яростните атлантици са бивши комунисти или с "червено" потекло.

 

Ако нещо се случи, големите "атлантици" ще се скрият някъде, смята вицепремиерът.

 

В съзнанието на хората се е изградил стереотипът - българските политици вземат решение под натиск, посочи военният министър. И даде пример - искат да затворим блоковете в Козлодуй - затваряме ги.

 

Имаше тревожни сигнали от партньорски служби във връзка с космическата станция "Тянгун 1" - от Италия и Испания, не скри Каракачанов.

Станете почитател на Класа