Лавров: Руско-българските отношения не зависят от политическата конюнктура

Руският външен министър Сергей Лавров поздрави българския премиер Бойко Борисов по случай 140-годишнината от освобождението на страната от османско владичество. Това съобщи руското Министерство на външните работи след телефонен разговор между двамата, проведен по инициатива на българската страна, предаде ТАСС. Руско-българските отношения не зависят от колебанията в политическата конюнктура, заяви междувременно Лавров в интервю за българското сп. “Международни отношения”. 

 

“Във връзка с предстоящия на 3 март Ден на освобождението на България от турското робство Бойко Борисов помоли да предам на руския народ чувството на признателност за избавлението на българите преди 140 г. от петвековното чуждо владичество – се казва в съобщението на руското външно министерство. От своя страна, Сергей Лавров поздрави българския премиер за този национален празник”.

 

Двете страни разменили също мнения по въпроси от двустранен интерес.

 

Руско-българските отношения не зависят от колебанията в политическата конюнктура, заяви междувременно руският външен министър Сергей Лавров в интервю за българското списание “Международни отношения”, съобщава ТАСС.

 

Лавров: За Русия отношенията със София са важни

 

България е важен партньор на Русия в Европа, но, за съжаление, в последните години диалогът между нас невинаги е бил успешен, заявява първия руски дипломат. “Най-яркият пример е приетото в София под давлението на Вашингтон и Брюксел решение за отказ от строителството на важния газопровод “Южен поток”, припомня Лавров.

 

“С удовлетворение констатирам, че сега българските партньори демонстрират заинтересованост от развитието на конструктивно взаимодействие”, добава руският външен министър.

 

Станете почитател на Класа