Мощен скандал между Деси Атанасова и Александър Симов в ефир! Нежното острие на ГЕРБ: Коя е Корнелия Нинова?!

Нелепо твърдение е, че ГЕРБ работи със заплахи. Ние сме номинирали и избрали директора на НЗОК. Явно има разминавания между здравният министър и шефът на касата. Това каза в предаването "Тази неделя" по БТВ депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова. Заедно с нея гост беше и народният-представител от БСП Александър Симов. Двамата спориха и коментираха всички последни актуални политически теми. "Проблемите в здравната каса започнаха, когато Симеон Дянков взе едни милиарди от бюджета на касата и не се разбра къде отидоха.

 

 

Това беше кражбата на десетилетието", отговори й Симов. „Д-р Плочев е постъпил некоректно спрямо Надзорния съвет, спрямо министъра на здравеопазването, финансовият министър и премиера. Въпросни писма за актуализация на бюджета задължително преминава съвсем друга процедура, тя е описана в закона за здравно осигуряване, закона за бюджета на здравната каса, със знанието на министъра на здравеопазването", каза Десислава Атанасова, коментирайки скандала около шефът на НЗОК д-р Камен Плочев, който зад гърба на здравния министър поиска актуализация на бюджета на касата.

 

Александър Симов чете стих на Гърневски в НС

 

„Професор Плочев е пратил писмо до всички парламентарни групи за актуализация на бюджета на касата. Оттам нататък са били проведени разговори с него, откъдето излизат повечето тези истории. Не мога да се обясня, защо Плочев да иска актуализация зад гърба на министъра, като знае, че не може да я постигне. Проблемът е друг- атмосферата в здравеопазването, липсата на диалог.

 

Корнелия Нинова

 

Това е плашещо, защото издава, че нещо във веригата не е наред", каза Симов. По-рано депутатът Славчо Велков заяви, че д-р Плочев е бил заплашван от високопоставен политик, за да си подаде оставката. Симов не коментира кой е политикът заплашил д-р Плочев, но добави, че „е възможно да се е стигнало до там. Самият факт, че се е стигнало до формат на разговор „задължително си подай оставката" вече е плашещо". Атанасова отхвърли твърдението, че ГЕРБ работи със заплахи. „Това е нелепо. Най-голямата парламентарна група номинира този управител на НЗОК.

 

Той е избран с огромна подкрепа. Но в крайна сметка, когато има такъв резултат и институциите НЗОК, и изпълнителната власт, и министърът на здравеопазването, и министърът на финансите не могат да се синхронизират във вземането на решения, то непременно трябва да се предприемат действия" каза тя. Двамата спориха и по темата за Народния съд. "Целта на Народния съд не е била да избие елита на нацията. Той ни е наложен отвън. Оъдените от Народния съд са били виновни за провала на политиката преди 9 септември 1944 година.

 

Съгласен съм, че при обхвата на присъдите са допуснати грешки. Валери Жаблянов припомни исторически контекст. От ГЕРБ искат да вземат главата му, защото позицията му се разминава с тяхната. Това е реванш за Димитър Главчев", категоричен беше червеният депутат. "Толкова скандален прочит за Народния съд не съм очаквала. Това явно става характерна черта за БСП. Лидерката им заяви, че демокрацията ни е отнела много. Друг техен депутат ни нарече дебили.

 

Валери Жаблянов отказа да почете паметта на загиналите при комунистическия режим и тази седмица написа това изречение за Народния съд. Няма абсолютно никакъв реваншизъм. Вече всички депутати от ГЕРБ сме се подписали в подписката с искането за неговата оставка", разкри Атанасова. По думите на Симов, Главчев е направил нещо, което никой председател на парламент не е правил в миналото – отнел думата на Корнелия Нинова, и затова е бил отстранен.

 

„Коя е Корнелия Нинова. Тя е един народен представител", изригна на свой ред Атанасова. Двамата не пропуснаха и темата за престрелките между премиер и президент. "Мен ме учуди държанието и бурната реакция на Румен Радев.

 

Той сътвори нечуван дипломатически гаф. Да принизиш срещата между Бойко Борисов, Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и Реджеп Ердоган до поднасяне на шербет е нечуван скандал. Надявам се, ако Владимир Путин дойде в България, Радев да не го посреща с водка и сальотка", призова Атанасова. "Премиерът изказа една опашата лъжа.

 

Не знам дали беше грешка или нарочно. Според мен целта на Борисов е една. Видимо е, че той е изморен от изпълнителната власт и се е прицелил в едно друго кресло, но няма да го получи", обяви Симов. За финал двамата депутати си поискаха и си дадоха прошка, като се ръкуваха.

Станете почитател на Класа