Русия изпрати важен сигнал за България в навечерието на Освобождението ни: Готови сме за диалог (ВИДЕО)

Точно след месец, на 3 март 2018 година народът ни ще отбележи една от най-съдбоносните и важни дати на България.

На 3 март ще отбележим 140-та годишнина от Освобождението ни. Именно тази годишнина днес ни заварва във времена на изпитания за целия свят, и ни напомня, че имаме велика и тежка история, която народът ни достойно е съхранил, за да носи гордо името си – България. 

 

 

 

Днес, страната ни се намира в сложна, меко казано, ситуация.

И е жизнено необходимо, за съдбата и бъдещето на България, всеки един от нас да си спомни кои сме.

И с оставеният ни завет «Съединението прави силата» да обединим сили и вяра, за да вдигне глава онази горда и достойна България, на която някога братушките са се притекли на помощ.

Днес страната ни е заложник на западните интереси и както никога за цялата си великата си история, се намира в неуважителна позиция.

Но въпреки ситуацията, в която сме се оказали, българския дух все още живее във всеки от нас, и той е силата, която може да ни запази и вдигне отново.

Имаме нужда да си върнем достойнството, имаме нужда да покажем, че имаме мнение, че прекрасната ни страна, която има 13 века история, има с какво да се гордее, и няма да позволи да бъде успивана, плячкосвана и превръщана в безгласна буква.

Реакциите по Истанбулската конвенция и мощният отпор, който получи, са белег, че всъщност народът ни чувства тази необходимост – да върне суверенитета си и да не допуска вредоносното влияние на псевдоценности. 

Западът с всички сили се опита да ни отдалечи от Русия, и дори да убеди руската страна, че ние сме забравили историята си, че вече сме евроатлантически партньори, и дори започна да говори от наше име.

Но в навечерието на голямата ни годишнина, в която празнуваме свободата си, е именно времето в което да си дадем ясен отчет, че ние дължим на Родината си да бъдем достойни наследници на историята си.

И че никой не може да ни забранява, диктува и да избира вместо нас как да живеем, и каква политика да следваме. 

Отношенията с Русия, определено са важни за нас, именно за това, западните структури и мозъчни центрове, хвърлят не малко сили и средства последните десетилетия за да ги прекратят.

Но успели ли са, и ще им позволим ли да успеят зависи само и единствено от нас. Забравила ли ни е вече Русия и повярвала ли е на западните манипулации?

Ще посрещнем ли заедно празника си, за да почетем общата памет на всички онези които са дали живота си за свободата ни? Това е изключително важен момент за България сега. И всички трябва да го разбираме.

По този повод, редакцията ни потърси коментар по темата от официалния говорител на Външното министерство на Руската Федерация Мария Захарова.

« В преддверието на 140-та годишнина от Освобождението на България от Османско робство ( 3 март) отбелязваме някои положителни моменти в развитието на българо-руските отношения.

Активни бяха контактите по линия на парламентите, църквите и различните ведомства. Плодотворно се развиваше и сътрудничеството на регионално ниво.

Има напредък и в търговско-икономическите връзки. Така, според резултатите на миналата година взаимния товарообмен между нашите страни се увеличи с една трета- до 2, 5 милиарда долара.

И всичко това- на фона на продължаващите антируски санкции от страна на Евросъюза. Заедно с това и двете страни прекрасно осъзнават, че това, безусловно не е предел.

Има към какво да се стремим и над какво да работим. Това се отнася в пълна степен и по културно-хуманитарна линия.

Във връзка с честванията на 140-та годишнина от Освобождението на България от османско робство през 2017 година се проведоха мероприятия в градовете Свищов и Плевен ( през юни и декември съответно), на Шипка ( през август).

За участието в главните тържества, които ще отбележим съвместно в началото на март в България, се планира пристигането на Патриарх Московски и всея Руси Кирил. »

По програмата  за посещението му в страната се работи, а за детайли препоръката ни е обръщения да се правят в Пресслужбата на Руската Православна Църква.

От наша гледна точка, текущото председателство на София в Съвета на ЕС би могло да способства за развитие в руско-европейските отношения.

Заедно с това, по пътя  на нашето енергийно сътрудничество сериозни изменения за сега не наблюдаваме.

Страните ни както до сега продължават да търсят подходи към презареждането и пускането  на крупните енерго проекти – отклоняване на нишка от газопровода «Турски поток» за България и възобновяването на строителството на АЕЦ «Белене».

Реализацията им, както е известно, преди няколко години беше замразена не по наша вина.

Смятаме, че двете ни страни биха спечелили само, от разширяването на спектъра на сътрудничеството ни, и от увеличаването на дяла на високотехнологичната продукция.

Мога да заверя, че всякакъв вид осъзнат стремеж от страна на нашите български колеги и приятели за развитието на диалога ни, ще бъде посрещнат положително от Русия, и безусловно ще получи съответния позитивен отклик.

Както е известно всички видове отношения, както междучовешки така и междудържавни, имат перспективи, и тези перспективи стават очевидни, когато страните се стремят да ги развиват. Ние сме готови към това»-, по такъв начин официалният говорител на Министерството на Външните работи на Русия Мария Захарова коментира перспективите на българо-руските отношения по време на ежеседмичния брифинг на ведомството на 31 януари 2018 година. »

Препоръчва се внимателно и осъзнато прочитане, и вникване в думите и посланието на думите към България.

Няколко пъти, за да няма недоразбрали. Особено се отнася за хора, заемащи позиции в страната ни предполагащи отговорност и мисъл за бъдещето ни.

Русия ни дава знак… много важен знак, за започване на диалог. И моментът е изключително важен, нямаме право да го пропуснем.

 

 

Станете почитател на Класа