Оставка, или оставаш мюре на повикване! И не разбра ли: От всяко сборище не става оборище!

Вчера вицето по тишината изригна като Помпей срещу Борисов заради плажните концесии, а днес се покри като мишка. Няма ли кой да каже на поредния изработен от гербаджийския премиер, че тези номера от евтини вечеринки сме ги гледали много пъти.

 

 

Какво чака? Като не му харесва компанията на ГЕРБ, да напуска коалицията и хваща пътя – я в Бургас, я на опозиционната банка. Явно не го пускат на голямата софра. И няма да го пуснат. Там местата отдавна са заети.

 

Всъщност шумното вице се пъчи, за да си вдигне цената и получи своя дял от бюджетно-европейската баница? Затова го играе и опозиционер, и вицепремиер.

 

Бедни ми Симеонов, или подаваш оставка и минаваш в опозиция, или оставаш мюре на повикване. Голяма тръпка е хем да си управляващ и лапащ милиони, хем да си опозиция и имитиращ Майка Тереза, нещо като дървено желязо.

 

Този номер го играеше Яне, който по площадите вкарваше Борисов в пандиза, а после му стана пудел със статут на явен съветник и таен бенефициент на евросубсидии. Но за разлика от Янето, вицето избухва само във Фейсбук. В парламента слушка и гласува. Иначе няма партиен офис на “Раковски”134.

 

Едно не схващам в бунта му срещу плажните концесии: с какво мутрите по морето са по-лоши от тези в Банско?

 

И още един проблем има нашият герой. Бившият главен секретар на МВР и настоящ координатор на Сидеров вчера цъфна при Цветанка Ризова и перна през устата коалиционния си авер с тез думи: Плажните концесии не са патриотичен приоритет! Да гледаме в европредседателството ни!

 

Абе рече му туй от името на Сидеров и Каракачанов: Налягай си парцалите, иначе те изритваме от отбора! С което каза, че от всяко сборище не става Оборище.

 

Гледам оперетното вице, пъчещо се като лъв, но бягащо като заек и се сещам за тоя виц: Заекът нахлува разярен в кръчмата с вик: “Кой боядиса коня ми зелен”? От една маса става лъвът и нервно пита: “Аз! Що? Проблем ли има?…”

 

Заекът смирено отвръща: “Не! Не! Само да ти кажа, че конят е изсъхнал – можеш да го лакираш, ако искаш…”

Станете почитател на Класа