Няма кой да ни свали

"Златна прегръдка" между ГЕРБ и националистите няма, а представителите на "Обединени патриоти" във властта са успешни и затова на този етап агресивната политика от миналото трябва да остане на заден план. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.
Той се надява съюзът да издържи пълен мандат: "Премиерът Борисов не би трябвало да дава оставка без консултиране с нас като коалиционни партньори. Ако ние не се свалим, няма кой". До момента ГЕРБ нямат пълен мандат във властта след премиерските оставки през 2013 г. и 2016 г.
"Нито една обструкция няма от европейските партньори за участието на Патриотите във властта. (...) Участието на "Обединени патриоти" във властта показва стабилност, легитимира нашите партии и ще ги легитимира още по-добре като представители на консервативната политическа среда по време на председателството", заяви Сидеров.
Той казва, че "Атака" няма партийни назначения и политическата сила е гласувала доверие на експерти.
На коментара, че е доста умиротворен в думите и действията си, националистът отговори: "Моята позиция, моята роля в момента е такава. Председател съм на ОП в парламента, трябва да координирам три партии". Сидеров отбеляза, че "животът е най-големият сценарист и режисьор" и сега общува спокойно с актьора Евгени Будинов (междувременно станал депутат от ГЕРБ), в когото влезе в сблъсък пред НАТФИЗ преди години.
Волен Сидеров похвали две от големите инициативи на ГЕРБ – за ревизията на приватизацията и за активизиране във външната политика.
"В момента България е уникална като държава, защото е добре приета от различни посоки на света. Бойко Борисов провежда една балансирана и много добре премерена политика", казва лидерът на "Атака".

Станете почитател на Класа