Тилърсън: Украйна е пречка между Русия и САЩ

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън каза днес, че Украйна е единственото препятствие пред установяването на по-тесни отношения между САЩ и на Русия, предаде ТАСС.
Агенцията отбелязва, че това изявление навежда на мисълта, че всички останали спорове са от второстепенно значение.
"Въпросът, който стои на пътя (на установяването на по-тесни отношения с Русия) е Украйна", каза държавният секретар на САЩ във Виена, където участва в среща на външните министри на страните от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).
Тилърсън заяви, американският президент Доналд Тръмп винаги е изтъквал необходимостта от подобряване на връзките с Русия, и добави, че нормализирането на отношенията между двете ядрени сили е нещо, което САЩ много биха искали да стане. Още от самото начало администрацията на Тръмп даде на Москва да разбере, че украинският въпрос е съществен за подобряване на двустранните отношения, отбеляза той.
"Може да имаме различия в други райони, в Сирия, можем да имаме различия в други области. Но когато една страна нахлува в друга, това е нещо различно, което е трудно да игнорираш или след което да се помириш", заяви Тилърсън.
В кулоарите на форума на ОССЕ във Виена започна среща на американския държавен секретар с руския външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС.
Очаква се Тилърсън и Лавров да обсъдят Сирия и Украйна, а също и въпроса за двустранните отношения между САЩ и Русия.

Станете почитател на Класа