Обезсмисляне на институциите

В тази държава няма разделение на властите и няма обществена чувствителност, а би следвало институциите да държат пулса на обществените настроения. Обезсмислянето на институциите вече е пълен факт. Това каза лидерът на ДСБ Атанас Атанасов.
"Този модел на упражняване на властта, откакто ГЕРБ няколко пъти съставя правителството, има за цел абсолютна централизация и еднолично управление на общите ни пари. Няма значение какво ще гласува парламентът и какво ще пише в този закон, в последствие Борисов разпределя парите", казва политикът.
"Огромни излишъци ежегодно се събират, които не са част от бюджетната процедура през парламента, и след това се разпределят с постановление на МС по целесъобразност, и по този начин се държи контрол над общините, те са напълно зависими от централната власт заради тези допълнителни пари, които на някои ще се отпуснат, на други – не. По този начин се купува политическо влияние", допълни Атанасов.
"Може ли шефът на бюрото, което контролира тази дейност, да излезе и да каже, че има незаконно подслушване на магистрати, политици, журналисти – това е тежък скандал", коментира Атанасов по повод думите на Бойко Рашков.

Станете почитател на Класа