Секретите на визитата на Бойко Борисов в Саудитска Арабия


ЕДНИ 9 МИЛИАРДА ДОЛАРА!  ДАЛИ ЩЕ ГИ ВЗЕМЕ?

 

През 2009 г. у нас направи визита принц Алуалид Бин Талал Бин Абдулазиз Ал Сауд. Веднага след нея по съвместна инициатива с тогавашния президент Георги Първанов беше създаден Българско-Саудитски съвет.

 

После последва откриване на офис на „Сити банк” у нас – единствената американска финансова институция, рискувала да стъпи в България.

 

Бойко Борисов, танц със саби в Саудитска Арабия


Принц Бин Талал е основният акционер в нея. „Сити банк” се превърна и в основен агент на България по външните дългове, които взимаше държавата ни. Лобито на интересите около бившия ни президент и олигархичните групи здраво държеше тази саудитско-мюсюлманска връзка.

 

Бойко Борисов се включи в танц със саби в Саудитска Арабия


Затова въпреки усилията си Борисов не успя да монополизира за своята група оръжейните доставки за режима в Рияд, която отиваха после за опозицията в Сирия.

 

Бойко Борисов се включи в танц със саби в Саудитска Арабия

 

Арестът на 4 ноември на принца в Рияд заради корупция разруши вече изградената неявна мрежа от контакти и най-сетне отвори вратата на Бойко Борисов за официално посещение там.

 

 

През февруари миналата година по време на Мюнхенската конференция за емигрантското цунами в Европа саудитският външен министър имаше само няколко срещи. Освен традиционните с някои от великите сили проведе и една изненадваща – с … македонския външен министър.!


Такава среща означава едно – опит да се нареди Македония, вероятно чрез заплаха и посредством албански и религиозни структури, финансирани и от онзи регион, на страната на онази коалиция.


Т.е. дори една Саудитска Арабия определи Македония като гранична зона на бъдещия военен конфликт, а в София не разбират (или се ослушват) да схванат това. С български представител среща нямаше – Съвета на Първанов и принц Талал си вършеше перфектно работата.


**** достатъчно постове съм пуснал за Съвета, за невероятната му финансова и политическа роля у нас, за кандидатпремиерката му, която по чудо не стана такава и съдебните дела по Наказателния кодекс срещу мен в тази връзка и затова няма да се повтарям.

 

Една ремарка – ако Македония се дестабилизира, то към нас освен мигрантите от Близкия и Среден Изток ще тръгне вълна от стотици хиляди бягащи македонци. Т.е. сблъсъкът там ще се пренесе и тук!

 

Заселването ни с мигранти се пече от година и половинаОбсъдено е саудитско участие в собствеността на военно-промишления ни комплексНаред с официалните разговори имаше и неофициални преговори, за които със сигурност предполагам, че никога няма да стигнат до публиката.


За какво иде реч? 
Наред с геополитиката саудитско-македонската среща разисква и още една възможност.


Покупко-продажба! Много опасна за нас, защото са ни съседи. И български преговори със същите сили и също за такава покупко-продажба!


Каква?


За 9 милиарда долара!

 

ОФЕРТАТА! 

Защото доктор Ахмад бен Мухаммад Али, шеф на Ислямската банка за развитие, чийто основен офис е в кралството, обяви, че отпуска 9 милиарда долара безвъзмездни помощи (за 3 години) на онези държави:


* които приемат мигранти (бежанци и трудови);


* които не ги гонят, а се грижат за тях;


* които се съгласяват да ги приемат на територията си като живущи, а в бъдеще и като поданици на съответната държава.


Част от тези милиарди ще бъдат предназначени за частния бизнес, който целево създава и е създал работни места за мигрантите в тези държави и ги взима на работа.


Това беше съобщено от Саудитската държавна информационна агенция, която е и говорител на Кралството:

 

Знае се, че заради тези пари Бойко Борисов беше предложил мигрантски хъбове на наша територия.


*** когато навремето пуснах поста си, правителството с пяна на устата опроверга написаното, но после немската канцлерка потвърди информацията.

 

*** Предложението уж беше отправено към Ангела Меркел и ЕС, но адресът беше друг – онзи, саудитския. Канцлерката на Германия беше използвана като параван, като трибуна за задкулисната заявка на българските власти пред онези в Рияд, че са готови на сделка и декларират от международна официална позиция тази готовност. Факт е, че веднага след обещанието си пред Меркел, правителството се отметна от него, когато разбра, че става дума за хъбове за мигранти, дошли вече в Европа, а не за онези, които ще дойдат от Близкия и Среден Изток.


Факт е, че никога кабинетът ни не просондира след онова обещание възможността за сделка с ЕС за мигрантски лагери у нас.


Факт е обаче, че и никога от тогава и досега не взе сериозни мерки за сигурността на държавната ни граница, че отказа изпращането на граничната бразда на полицейски части, предложени ни от Вишеградската четворка, Австрия и др. членки на ЕС.

 

Факт от днешно време е, че в състава на официалната ни делегация е включен и силовият вицепремиер Красимир Каракачанов. В тази област ние нямаме общи интереси с кралството, а доставките на оръжие за него са само бизнес и нищо повече. Какво търси тогава той на тази визита?!


Обаче едни преговори по настаняване на мигранти у нас вече засяга и проблематиката, за която отговаря. В този аспект напълно се вписва и Спогодбата със Саудитска Арабия за избягване на двойното данъчно облагане, която е предвидила редица екстри за хората с двойно поданство.

 

Освен това кралството обеща да поеме финансирането на родното Мюфтийство, което доскоро ползваше по съвместния между София и Анкара протокол средства от турското правителство – Дирекцията му по религиозните въпроси (ДИАНЕТ). От лятото насам обаче този паричен поток е спрян.


Според добре информирани източници е било обсъдено и саудитско капиталово участие в собствеността на нашия Военнопромишлен комплекс (обемът на доставките на българско оръжие е 239 млн. евро за 2016 г., за тази данните ще ги има през февруари)

 

 

Станете почитател на Класа