ДПС - Хитрино напуска партията

Общинската структура на ДПС в Хитрино напуска партията. 26 от 27-те членове на общинското партийно ръководство са подписали декларация по въпроса. Това съобщиха представители на местната структура на пресконференция. Декларацията беше представена от Сибрят Еир - кмет на село Каменяк.

 

Единственият, който не е подкрепил напускането, е общинският ръководител Севджан Акиф, каза Еир. Те са последвани и от 19 от 20-те структури по места в община Хитрино. Единствено структурата в село Длъжко не е подкрепила декларацията.

 

16 от 18 кмета на населени места в общината също са подкрепили декларацията за напускане на редиците на Движението. Това са направили и 14 от 15 общински съветници в местния парламент на Хитрино, предаде Дарик. В декларацията си напусналите посочват два основни мотива. Единият е авторитарното управление от централно ниво, като уточняват, че листите за депутати се редят без тяхното съгласие и одобрение. Вторият аргумент е изключването от ДПС на общинският кмет Нуридин Исмаил.

 

"Никой не ни е подсказал да го направим. Кметът Исмаил заяви, че не се меси в такива мероприятия", коментира Неждед Мурад по повод версията за оказан натиск от страна на общинския кмет. Към момента всички напуснали остават независими. Членската маса на ДПС в общината е около 250 души.

Станете почитател на Класа