Има тежък проблем в комуникацията между избиратели и избрани в България

 

Вицепрезидентът посрещна на "Дондуков" 2 млади хора, които се обучават в Академията за социална политика към Института за социална интеграция

 

 

 

 

 

 

 

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която посрещна в президентството група млади хора, които се обучават в Академията за социална политика към Института за социална интеграция, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

 

Дейността на академията е била представена пред вицепрезидента от Ивелин Николов. По думите на Илияна Йотова диалогът между институциите в България не е достатъчен. "Диалогът между институциите не е потупване по рамото пред камерите, а обединение около национални политики и интерес", е изтъкнала Йотова . "Давам си сметка колко много злоупотребяваме за тези 28 години с думата консенсус", е заявила още тя. Рядко употребяваме обаче думите "национална единност", а те са много важни", е допълнила Йотова.

 

Според вицепрезидента най-важното не е да се докладва в Брюксел какво са свършили българските институции, а да се разговаря с българските граждани. Йотова е споделила изводите, които си е направила в рамките на деветте месеца от началото на мандата. Тя е посочила разминаването между политиката, която се прави в "триъгълника на властта", и политиката, която гражданите очакват, това, от което имат нужда. Илияна Йотова е обърнала внимание на подадената ръка на президента Румен Радев, визирайки свиканите Консултативни съвети за национална сигурност. Като резултат от мерките, предложени за националната сигурност и корупцията, няма почти нищо изпълнено.

 

"Политическите страсти надделяват над националния интерес", е отбелязала още тя . Йотова е посочила като друг основен проблем за страната "забравените теми" като демографията например. По време на разговора Илияна Йотова е засегнала и темата за предстоящото българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

 

Тя е отбелязала, че засилената активност на властта не компенсира липсата на конкретност. "Какво всъщност влагаме в приоритета "Западни Балкани"? Каква е нашата позиция за тяхната евроинтеграция? Имаме ли политическо решение по въпроса", е попитала Йотова. Вицепрезидентът е запознала присъстващите с правомощията и функциите на длъжността, която заема.

 

"Работим с президента в екип, заедно обсъждаме позиции", е посочила Йотова, като е добавила, че двамата си разпределят задачите така, че да могат да откликнат на нуждите и тревогите на всеки един български гражданин. Тя е изтъкнала, че продължава да работи по актуалния за Европа вече пета година въпрос за миграционната криза, върху който се е фокусирала и в качеството си на евродепутат.

 

Йотова е споделила впечатленията си от хората с българско самосъзнание, с които се е срещнала по време на скорошното си посещение в Албания. "Чухме чудесна българска реч, български песни", е заявила тя и е добавила, че запитани какви подаръци искат при следващото посещение, те са изразили желание да получат български народни носии.

 
 
   
 

 

Станете почитател на Класа