Борисов: Не ми разваляйте настроението с Корнелия Нинова, да покаже какво е съградила!

Не съм знаел за одитния доклад за ВМА, приехме оставката на Николай Петров като морален акт, заяви премиерът

 

 

 

 

 

"Нашата работа е да градим и го правим всеки ден. Останалите ги бъркат с рошави мъже". Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти.

 

"Не ги гледам и не ги слушам", каза премиерът по повод думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, която го нарече страхливец. Запитан дали ще отговори на въпроса, поставен от Нинова относно това дали е знаел за обществените поръчки във ВМА, Борисов посочи, че има органи, които се занимават с това.

 

Нека г-жа Нинова покаже нещо, което е съградила под нейно ръководство. Ние правим това всеки ден. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод думите на лидерът на БСП Корнелия Нинова от петък в парламента, че е страхливец. Той говори пред журналисти след откриването на изцяло обновената зала "Фестивална", която вече се нарича "Асикс Арена".

 

„Няма да ми развалите настроението с въпроси за госпожата“, отсече Борисов.

 

"Не съм знаел за одитния доклад, ако са знаели за този одитен доклад, да са го уволнили тогава служебното правителство на президента Радев. От къде да го знам аз това. Нито ми е оставяно като документ, нито като информация. В същото време има органи, които с това се занимават. 

 

Ние като морален жест му приехме оставката. (на Николай Петров – бел. ред.) В същото време в парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик, хора, купували гласове и то от затворници, хора, които наричат българите "дебили".

 

"Каквото се изисква от нас по отношение на базата на ЦСКА сме го направили, заяви Борисов по повод предстоящият търг за стадион "Българска армия".

 

"Отборът им се развива много добре и играе страхотно. Вижда се, че битката за титлата в първата тройка е доста сериозна. ЦСКА е отбор, който може да поддържа 3-4 клуба. Навремето национали бяха резерви на националите в ЦСКА", каза още премиерът.

 

Той отстъпи правото да прережат лентата на новата зала на Ивет Лалова и Габриела Петрова. "За първи път в тази зала видях лекоатлетическо състезание и заради това се развълнувах толкова днес. Тогава се запалих по този спорт.", заяви Ивет Лалова.

 

Премиерът Борисов и министърът на спорта Красен Кралев получиха най-високите отличия на Европейската асоциация по лека атлетика от нейния първи вицепрезидент Добромир Карамаринов, който е шеф и на родната централа по този спорт. "Благодаря ви много, че спазихте мъжката си дума и възстановихте тази зала, която от 60 години не беше ремонтирана, заяви Карамаринов.

 

"От догодина започва възстановяването и на близкия до залата стадион "Академик", който ще бъде изцяло за лека атлетика. За това са предвидени 4 млн. лева", обясни Красен Кралев. До момента правителството на Бойко Борисов са инвестирали 300 млн. лева в спортна инфраструктура. Предвижда се да бъде завършена и "Арена Бургас", за да може федерацията да кандидатства за европейско първенство в зала. Очаква се да приключи през 2018 г.

Станете почитател на Класа