БСП връща дарението на брата на Георги Стоилов

"Ние продължаваме борбата срещу шуробаджанащината и корупцията". Това каза на брифинг в парламента депутатът от БСП Таско Ерменков, който коментира темата за депутата Георги Стоилов, чийто брат беше задържан преди дни в Русе.

"От ГЕРБ се опитват да ни отговорят с дребнотемие. Такова е темата за нашия колега Георги Стоилов. Днес парламентарната група реши, че ще върнем тези 400 лв., които е дарил брат му. Правим това, защото не искаме да имаме нищо общо с тази тема", категоричен беше Ерменков.

 

БСП връща дарението на брата на Георги Стоилов

 

"Георги Стоилов няма нищо общо с нито една фирма на брат си. Илия Стоилов не е назначаван на държавна служба. Той е извършвал тези действия, ако ги е извършвал, в качеството си на физическо лице.

 

Всеки отговаря за собствените си действия и носи последствията си за това. Още един път ще повторя, че Георги Стоилов няма нито един елемент на съучастие в действията, за които е обвинен брат му. Не съм адвокат на Георги Стоилов, а съм негов колега.

 

Стоя с името си зад това, което казвам. Цялата група го подкрепи колегиално. Ние заставаме зад него като партийни другари. Той няма никаква вина за това, което брат му е извършвал", обяви червеният депутат.

Станете почитател на Класа