Петима се заклеха, ще бъдат депутати за 3 дни

Петима нови депутати се заклеха вчера пред Народното събрание. Те ще работят само три дни като народни представители в мандата на 40-ия парламент. Новоизбраните ще заместят избраните в държавните комисии и агенции народни представители.
Новите депутати са Христо Георгиев от НДСВ и четирима от Коалиция за България - Ина Димитрова, Мария Стоянова, Николай Малинов и Митко Антов. Те ще заместят до края на парламентарната сесия Мариана Костадинова от НДСВ, както и Надя Антонова, Ненко Темелков, Диана Хитова и Евгени Иванов от Коалиция за България.
Единствен от новите депутати диригентът Христо Георгиев заяви, че е наясно, че за 2-3 дни не може да се направи нищо. „Оказа се обаче, че законът го изисква. Обадиха ми се от ЦИК и ми казаха да дойда, няма защо да се нарушава законът“, коментира Георгиев минути след клетвата си. По думите му в момента народният представител няма никакъв авторитет в обществото. „Аз идвам от България. Аз живея с хората. Аз не съм живял като депутат. Четири години знам какво е - пълно бездържавие. Всеки си прави, каквото си иска. Вярвате ли, че аз съм на 70 години и цял живот живея в криза", коментира още депутатът.

Станете почитател на Класа