Путин: Русия може да пробие всяка блокада, не само енергийната

Руският президент Владимир Путин изрази увереност, че Русия ще пробие всяка блокада, а не само енергийната, „ако на някой му се прииска да ни потренира".

 

„В най-кратки срокове успяхме да пробием енергийната блокада на Крим. Не се съмнявам, че, ако се наложи, ще пробием всяка блокада, ако на някой му се прииска да потренира с нас", заяви руският президент по време на телемоста, посветен на енергоснабдяването на Крим.

 

Путин поздрави всички участници в строителството на енергийния мост, свързващ Кримския полуостров и континентална Русия.

 

„Преминаването на електроенергията през Керченския пролив е много сложен технически проект, бяха приложени най-модерни технологии, а самата работа се извършваше с ускорени темпове", подчерта Путин.

 

Той благодари за „самоотвержения труд, за добросъвестното и много отговорно отношение към работата" на инженерите, работниците, както и на всички, участвали в изграждането на обекта.

 

„Всички вие знаете, че изпълнявахте много важна задача и се справихте с нея блестящо", добави той.

 

Владимир Путин даде старт на четвъртата част от енергийния мост за Крим, чието откриване изцяло ще задоволи нуждите на региона от електроенергия.

 

„По енергийния мост на Крим ще бъде подадена електроенергия от повече от 800 мегавата. Това е достатъчно за нормална работа и даже отгоре", заяви президентът Путин по време на церемонията.

 

По думите му тази енергия е достатъчна за безпроблемното енергоснабдяване на производствените, инфраструктурните и социалните обекти, като също така ще стигне и за натоварването по време на летния сезон.

 

След като бе въведена в експлоатация последната част от енергомоста властите в полуострова отмениха режима на тока, който действаше в Крим и Севастопол от края на ноември м.г. Тогава бяха взривени четири далекопровода от Украйна.

 

Руският президент пусна първата и втората част от енергийния мост за Крим през декември, а третата – на 14 април, припомня РИА Новости.

Станете почитател на Класа