Илхан Андай: Местан ще се кандидатира за президент

Почти сигурно е, че Лютви Местан ще се кандидатира за президент, за да покаже силата на ДОСТ. Това заяви по бТВ журналистът Илхан Андай. Според него в ДОСТ ще отидат тези, които подкрепят посланията, които идват от изселниците.

 

"Сбърканата плоскост е, че в момента ДПС е с Русия, ДОСТ с Анкара. И двете формации губят от това. Когато има конкуренция, избирателите ще спечелят от това нещо. Първият голям тест ще са изборите на есен. ДОСТ има бъдеще в България", обясни Илхан Андай.

 

Той бе категоричен, че на 19 май в Джебел се очертава да има два митинга - един, който да се контролира от ДОСТ, другият от ДПС. Според него тогава ще се разбере и какво ще е бъдещето на ДОСТ в България.

 

"ДПС умува да направят втори център в града. Кметът на Джебел е в ръководството на ДОСТ. Майските събития ще разделят българските турци. Анонсите и от двете страни е да има два митинга. Двете партии ще се борят яростно за досергашния електорат на ДПС. В ДПС ще останат тези, които оценяват българския етнически модел и са решени да го възпроизведат", добави той.

 

За инцидента в Раднево, където имаше породено етническо напрежение, Андай обясни, че той показва, че България е най-бедната страна. "За да не допуснем този сценарий, от тези битови инциденти, държавата трябва да реагира по-адекватно. Инситуциите трябва да работят", каза още Илхан Андай.

Станете почитател на Класа